Mediumschap in de meest nuchtere vorm.

Wat is een medium. Een vraag die veel mensen zich af stellen. Is het zweverig… is het een verkoop praatje of gewoon rond uit klets?

Ik lees wel eens verhalen over mediums die een ervaring in welke vorm dan ook mee gemaakt hebben voordat zij “echt” spiritueel werden… bijvoorbeeld een ongeval of een traumatische gebeurtenis. Daarna werden zij zich bewust van zich zelf en de wereld om ons heen.

Mediums… wat zijn het voor mensen…? Dat is een vraag die ik mij zelf ook nog wel eens stel. Ben ik zelf een medium…? Zo werd ik wel genoemd jaren lang. Ik gaf “Readings” stond op beursen, verzorgde avonden.. cursussen omgaan met hooggevoeligheid was er één van.

Ik had geen ongeval gehad… of een traumatische ervaring beleefd… tenmiste niet één soort gelijke waar je wel eens over leest. Ik wist niet beter dat ik dingen aan voelde, zag als kind zijnde, en gewoon “wist” Maar wat is weten als ik een persoon nog nooit gezien had, maar wel veel details wist te vertellen over hem of haar. Maakte het mee als een soort herindering die ik zelf nooit gemaakt had. Hoe ik het deed.. ik heb geen idee.

Ik zelf… medium…? Wel apart me zelf zo te noemen. Was, en ben immers geen doorsnee medium. Als ik de reclame op tv zie en de programma’s waar mediums centraal staan zap ik snel naar een andere zender. Vaag gedoe allemaal… En toch was het mijn werk… best een hele periode. Maar tijdens de gesprekken die ik had met de mensen bleef ik wel heel nuchter in het brengen van mijn waarnemingen. Werd me gevraagd hoe ik het wist… En waar het vandaan kwam, alle informatie. Het enige wat ik kon zeggen is dat het van de gidsen zijn. Dat waren overleden dierbaren, bekende of gewoon “passanten” in de geesten wereld.

Na een ongelofelijke reset in mijn leven ben ik zelf even sceptisch geweest over het mediumschap. Ook over mij zelf. Zou ik de mensen gelezen hebben… uitdrukkingen woorden die ze zeiden.. of juist de woorden die ze niet zeiden…? Moest mij zelf overtuigen dat het écht was…

Nu jaren jaar na mijn “weder geboorte” sta ik heel stevig in mijn schoenen. Veel geleerd, veel mee gemaakt, en heb ik een geweldig gezin.
Een nuchtere Hollander. Maar ook weer medium. Hoe ik het doe… waar het vandaan komt, ik heb niet echt een idee…. maar 1 ding weet ik zeker. Ik ga er voor de volle 100% voor!